Recept Guru

Panna cotta pohárban

Hozzávalók 4 személyre

250 ml tej, 250 ml tejszín, 50 g cukor, 4 g zselatin, 1 rúd vanília

Díszítéshez:
pár szem málna 

Krém elkészítése

Félbevágom a vanília rudat, kikaparom a magjait, majd a magokat és a héjat is beleteszem egy fazékba a tejjel és a tejszínnel. A kristálycukrot alaposan összekeverem a zselatinporral egy kis tálban. A tejes alapot felmelegítem, nem szükséges felforralni, kiveszem a vanília rudat, és beleöntöm a zselatinos cukrot. Egy finom szűrőn keresztül, a poharakba szűröm a pudingot. Ha megvan, beteszem a hűtőbe, és 6 órán át pihentetem a hűtőben. Tálaláskor pár szem málnával díszítem.

Mentés

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fekete László says:

    Köszönöm a javítást!
    Csak azért piszkálódtam, mert aki először olvassa a receptet, az sem tudja hova tenni a dolgot, jómagam is jártam már így. 🙂

  2. Kedves László, köszönöm, hogy szóltál, javítottam. Igazából nem is kell teljesen felforralni a tejszínt. Ez volt az első panna cottám, azóta vagy 10 alkalommal készítettem már.

  3. Fekete László says:

    “A tejes alapot alacsony hőmérsékleten felforralom” – ezt hogy kell érteni? Mert a fizika jelenleg ismert alapelvei szerint egy adott folyadéknak (tej) azonos légköri nyomáson (fazékban) egy forráspontja létezik. Meg lehet próbálni a tejet mondjuk 80 C fokon felforralni, de nem fog sikerülni…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!