Recept Guru

Paradicsomos cukkinivel töltött óriás kagyló – bacon kalappal

Ma délelőtt a Korzoo kézműves vásáron jártam a Holnemvolt Parkban, a volt Vidámpark területén. Kedves kiállítók remek termékeivel találkozhattam. Egy fűszernövény termelő hölggyel (Levendulamama – Novák Éva) is megismerkedtem.

Gyakorlatilag rögtön elmerültünk a zöldségek és fűszernövények felhasználási ötleteiben. Bevallom kicsit irigykedtem, amikor mesélte, hogy a fűszerkerten kívül természetesen otthon is folytatja a zöldségek és fűszerek termesztését. Csak mondta, hogy a legismertebb leveses paradicsomon kívül még 5 félét  termel (koktél, cseresznye, lucullus, sárga cseresznye, fekete), többféle cukkinit, meg még mennyi finom zöldség terem a kertjében.  Sok érdeklődő volt még nála, így ez alkalommal nem tudtunk ennél jobban elmerülni a témában, remélem, hogy még lesz alkalmunk beszélgetni.

Némi termelői inspirálódás után miután hazaértünk, értékelve a látottakat a következőt találtam ki:

Ti szeretitek a cukkinit? Ki ne szeretné! Mármint nyilván van, aki nem szereti, de azért szerintem egy meglehetősen kedvelt zöldségről van szó. Remek ételeket lehet belőle készíteni, ráadásul a húsimádó családtagoknak is könnyen a kedvére kanyarinthatjuk a fogást, ha kiegészítjük valami húsos finomsággal.
Ez a recept akkor jutott eszembe, amikor azon agyaltam, hogy hogyan lehetne azt elkerülni, hogy a múltkor készített kagylótészta kiszáradjon. Hát ez a recept egy meglehetősen jó öltetnek tűnt, így neki is láttam

Egyúttal ki is próbálom első saját főzésű paradicsomlevemet, mert közben idén ilyet is készítettem. Itt a blogon még nem számoltam be róla. Kicsi a lakásunk, így nyilván nem ipari mennyiségben történt a gyártás, összesen 7 liter lett, majd meglátjuk meddig lesz elég.

Hozzávalók 6 főnek (előételnek kínálva)
1 közepes cukkini, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 12 db óriáskagyló tészta, 6 csík füstölt húsos bacon, reszelhető sajt (pl gouda, eidami, trappista), só, bors, szárított (bazsalikom és oregánó) és friss zöld fűszerek (én a ma vásárolt friss bazsalikomot használtam), kb 400 g paradicsompüré

A hagymát az olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a cukkinit, így tovább főzöm kb 10 percig, amikor a cukkini már kicsit összeesett, jöhetnek a fűszerek. Só, bors és a szárított oregánó és bazsalikom.
Hozzáöntöm a paradicsomlevet, majd mehet bele a fokhagyma is.
Közben a kagylótésztát a szokásos módon kifőzöm, majd egy kiolajozott tálba rakosgatom a tésztát. Rendezgesd el úgy, hogy majd a ragu ne folyjon ki belőle.
Betöltögetem a ragut a tésztákba, majd jöhet a tetejükre a tészta és a kis bacon csík.
Sütőben kb 20-25 perc alatt 180 fokon összesütöm.


 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!