Recept Guru

Egyből három – vagyis egy sütőtökből háromféle variációt

Ismét egy sütőtök recept, most egy olyan, amit a végtelenségig, mindenki kedvére lehet variálni.
Egyik hazai kedvencemtől Bereznay Tamástól kölcsönöztem a háromféle sült sütőtök receptet. Javasolnám mindenkinek, hogy először mind a hármat készítse el, én is így tettem anno vagy 5 éve, majd kóstolás után döntse el neki melyik a kedvence. A receptben nem írok mennyiséget a sütőtökre, mindenki a saját és a család kapacitásait ismerve vásároljon be. A recept végén megtudhatjátok, hogy nekem melyik a kedvencem. Nos lássunk hozzá!

Mézes rozmaringos
A sütőtököt negyedbe vágom, majd kimagozom és mézzel megkenem, majd friss rozmaringlevelekkel megszórom.

Csípős
A feldarabolt, kimagozott sütőtököt megszórjuk apróra vágott csípős paprikával, sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

Füstös
Durva szemű tengeri sót egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, míg kissé füstös íze nem lesz. Ezután a feldarabolt, kimagozott sütőtököt megszórjuk a sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Egy száraz serpenyőben egy marék tökmagot megpirítunk, majd a kisült tökre szórjuk.

Mindegyik nagyon finom lett, nekem természetesen a mézes rozmaringos ízlett a legjobban, a második a füstölt sós tökmagos, a chilis pedig csak azért harmadik az én ízlésem szerint, mert a másik kettő még finomabb volt.
Remek előételek, vagy köretek lehetnek belőle, hiszen sült húsok mellé remek kiegészítő.
Készítsétek el, és írjátok meg, nektek melyik volt a legjobb.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!