Recept Guru

Kebab bulgurral – Mediterrán fogás török hangulatban

Egy régóta tervezett vágyam teljesült már, ugyanis nagy rajongója vagyok a török konyhának, itthon azonban még nem csináltam. Ezúttal kebabot készítettem, fele bárány fele borjúhúsból. Azt kell mondanom, hogy bombasiker lett, most ugyan csak ketten ettük, biztos vagyok benne, hogy vissza térek még  a témára, például egy nyári grillpartira remek ötlet lesz majd.
Tudjátok ti is, hogy faszenes grillen sütve minden finomabb, mint otthon egy serpenyőben, így azt gondolom ezt még fokozhatjuk.

Hozzávalók: Kebabhoz: 250 g darált báránycomb, 250 g darált borjúcomb, 2 tk olívaolaj, 1/2 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,  1 tk fűszerpaprika, 1/2 tk füstölt fűszerpaprika, 1 tk őrölt koriander, 1 tk római kömény, 1 tk. bors, 1 tk só, 1 tk szömörce (közel-keleti delikát üzletben megtalálható, de el is hagyható), 
1/2 tk szódabikarbóna
Körethez: bulgur (árpagyöngy), 1csapott evőkanál fűszerpaprika, 1 közepes fej vöröshagyma, só, 2,5 dl alaplé
Tálaláshoz: 1 csésze joghurt1/2 citrom leve, citrom, paradicsom, menta, csípős, vagy édes paprikakrém, friss menta

Elkészítése
A húst a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával összegyúróm, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben hagyom állni. Sütés előtt kiveszem a hűtőből kb 1 órával, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ez azért fontos, mert ha túl hideg a hús, a hirtelen hő hatására több nedvességet ad ki magából, egyébként minden húsra érvényes. A kezemmel kb 15 cm hosszú rudakat formázok és grillserpenyőben közepes hőmérsékleten megsütöm mindkét felén.
A körethez a hagymát apróra vágom, olívaolajon megfuttatom, amíg megpuhul, majd mehet hozzá a paprika és a só. Hozzáadom a bulgurt és felöntöm az alaplével, így főzöm, amíg megpuhul.

A joghurtot citromlével összekeverem, majd tálalom a bulgur és a kebab mellé végül apróra vágott friss mentával megszórom.

 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!