Recept Guru

Fűszeres édesburgonya krémleves

Mostanában egyik nagy kedvencem az édesburgonya, mert azontúl, hogy nagyon finom, számtalan pozitív tulajdonsága is van. Rendkívül egészséges, így ajánlom a reform konyhára nyitottaknak.

Egy korábbi bejegyzésemből, az édesburgonya dödöllénél többet is megtudhatsz erről az alapanyagról.

Most pedig egy levest készítettem, ez még decemberi kreálmány volt, csak valahogy a nagy bejgli sütés közepette elmaradt, hogy írjak róla. Nézzétek el nekem, ezért van kicsit karácsonyi hangulata a képnek, a sütibaba és a piros cuki szánkó. 🙂

édesburgonya krémleves édesburgonya krémleves 2

850 g édesburgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, kb 2 – 3 cm gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, 1 l zöldség alaplé, 250 ml tejszín, só, őrölt bors,

Díszítéshez 1 csokor friss petrezselyem

Levesbetétnek: pirított tökmag, bacon chips

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A hagymát és a burgonyákat megpucolom, majd a burgonyát kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig cikkekre vágom. A gyömbért megpucolom és nagyon apró kockákra vágom.

Egy sütésálló serpenyőbe az összevágott zöldségeket az olajjal és a mézzel együtt összekeverem, sózom, borsozom, majd a sütőben kb fél óra alatt összesütöm.

A zöldségeket egy lábosban az alaplével összeforralom, amíg megpuhul, majd a tűzről levéve összeturmixolom és amikor picit lejjebb hűlt, akkor a tejszínt hozzáöntöm.

Ízlés szerint még sózom, borsozom, amennyiben szükséges.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!