Recept Guru

Rákóczi túrós linzer – Édesítőszerekkel

Azt már biztosan tudod rólam, hogy Rákóczi túrós rajongó vagyok. Jöhet bármi, amiben a túróra lekvárt, majd tojáshabot töltünk. Sőt nem csak én, az egész család odavan az ilyen finomságokért, így mondanom sem kell, hogy a most következő ötletemnek is nagy sikere volt. Ezt a sütit több receptemből kombináltam össze, meg egy kicsit még variáltam benne.

A férj ma horgászni volt, tudta, hogy ma csinálom ezt a sütit, így folyamatos helyzetjelentést kért, hogyan áll az ügy. Érdekes módon ma előbb hazajött mint máskor, állítólag fújt a szél. Azért az első kóstolót még kabátban, cipőben tolta be, így feltételezem, hogy a rossz idő mellett a kedvence miatti kíváncsiság is benne volt. Persze Ő tagad mindent. 🙂

rakoczi-linzer lekvaros-linzer turos-lekvaros-linzer rakoczi-turos turos-linzer

Hozzávalók kb 16 db-hoz:

Tészta: 150 g liszt (tk. tönkölylisztet használtam), 120 g hideg vaj, 50 g cukornak megfelelő édesítőszer (negyedannyi), 1 tojás sárgája, 1 citrom héja, 1 tasak vaníliás Nyírfacukor (vanília aromával helyettesíthető), 1 csipet só

Krém: 250 g túró, 4 tojássárgája, 1 tasak vaníliás Nyírfacukor, 1 citrom héja, 50 g cukornak megfelelő édesítőszer (negyedannyi)

Díszítés: 4 tojásfehérje, 180 g xilit porrá őrölve, 150-200 g sárgabaracklekvár

 

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem pihenni kb. 20 percre.

Amíg a tésztát pihentetem összerakom a tölteléket. A túrót áttöröm egy szitán (amennyiben szükséges), homogén túróra van szükség, összekeverem a tojássárgájával, a vaníliás cukorral és az édesítővel.

A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtom, kiszaggatom a linzereket és rátöltöm a túrótölteléket, majd 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Sütés közben a xilittel elkevert tojásfehérjéből kemény habot verek, habzsákba töltöm, most cakkos szélű kinyomócsövet választottam hozzá. A kissé lehűlt sütik tetejére egy egy karikát formázok, majd 5 perc alatt sütőben kicsit megszárítom a habkarikákat. Hagyhatod kicsit tovább is, hogy a habcsókok kicsit megbarnuljanak.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!