Recept Guru

Juhtúrós zabpogácsa – Egy jó pogácsa aranyat ér

Egy jó pogácsa recept aranyat ér, na már most ez pláne igaz, ha egy egészséges zabos változatról van szó, ami mondjuk mangalica zsírral készül. Lehetne még mindezt fokozni? Hát én megfejeltem még egy jó adag finom juhtúróval is. Így lett ez a finomság, amiből kezdésként féladagot készítettem, hamarosan megismétlem majd az biztos. Remek vendégvárónak is, mert előkészülhetsz vele, majd a vendégek érkezése előtt fél órával vedd ki a fagyasztóból és negyed órás pihentetés után süsd meg a lentiek szerint! Sikere lesz majd az biztos.

Hozzávalók (kb. 70-80 db pogácsához):

 25 dkg teljes kiőrlésű zabliszt

25 dkg túró (fele juhtúró, fele tehéntúró)

15 dkg mangalica zsír

0,25 dl tejszín

2 csipet só

1 dkg cukor

1,5 dkg élesztő

1 tojás

Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sót, majd a hideg zsírral összemorzsolom, jöhet bele a kétféle túró, majd a cukor és az élesztőt is belemorzsolom.
A tejszínt a masszához öntöm, és sima masszává dolgozom, majd kinyújtom, és oldalról behajtogatom. Ezt háromszor megismétlem, majd kb 1 cm vastagra kinyújtom és fagyasztóba teszem dermedni kb fél órára.
A tésztából 2-3 cm átmérőjű pogácsákat szúrok ki és tojással lekenem a tetejüket, 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 15 percig  aranybarnára sütöm.

Nagy sikere volt, pillanatokon belül elfogyott.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)  

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!