A hétvégén hozzájutottam egy szép adag biocseresznyéhez, jó dolga van az embernek, amikor innen onnan érkeznek különféle szuper alapanyagok. Csak szólok, ha van hentes, vagy vágóhídon dolgozó olvasóm, akkor imádom a bélszínt is, privátban megbeszélhetjük a találkozót, vagy akár én bonyolítom a szállítást. 🙂
Tehát adott volt a cseresznyés süti a hétvégére, amiből egy rég tervezett crumble készült. A crumble az a süti, amiről mindenki hallott már, de mindenki visszakérdez, hogy az mi is pontosan? A crumble gyakorlatilag az általunk ismert morzsasüti angol megfelelője, elkészítése hihetetlenül egyszerű.
Az alábbi lépésekből áll, az utolsóban biztosan lesz aki besegít, ha ügyes vagy találsz embert a többire is:
- cseresznye magozás
- tésztagyúrás
- tésztamorzsolás
- sütés
- evés
Kicsit laposabb lett, mert nagyobb átmérőjű volt a forma, így neked majd érdemes lesz tényleg 26 cm-es formát használnod.
Cseresznye magozás következik, érdemes úgy intézni, hogy rajtad kívül legyen legalább egy édesszájú otthon, így ezt a nemes feladatot lepasszolhatod. Azt tudtam, hogy a meggy megfogja az ember kezét, na de a a cseresznye is? Hát erre nem figyelmeztetett senki, még mindig folyamatosan tisztogatom, hogy ne úgy nézzek ki, mint aki most jött piros tojásfestésről.
Na nem baj a cél érdekében bármit megtesz az ember.
Hozzávalók: 600 g magozott cseresznye, 1/2 tk fahéj, 100 g zabliszt, 50 g darált dió, 60 g vaj, 15 g 1:4 annyi édesítőszer
A magozott gyümölcsöt a kivajazott tepsibe szórom, majd megszórom a fahéj felével.
A tészta hozzávalóit ujjbeggyel összegyúrom és a cseresznyére szórom 200 fokom 20 percig sütöm, szükség szerint lehet még 5 percig hagyni, hogy ropogósabb legyen. Tálaláskor por alapú édesítővel megszórom.
Én 8 szeletre vágtam, így egy szelet fedezi az uzsonnára a szénhidrátszükségletemet 19,47 g, ebből a
- gyümölcsben lévő gyümölcscukor 10,5 g
- lisztből és dióból eredő lassú pedig 8,97 g.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek