A kedvenc cukrászdámban vannak jópofa figurás minyonok, melyeknek a neve egyben az ízesítésére is utal. Van közöttük pár igazán találó, mert alliteráló nevük van, például citrom csibe és málna malac. Na és akkor itt kezd érdekessé válni a történet, mert testvéreimmel, amikor erről beszélgettünk hipp – hopp összeraktunk néhány újabb opciót, melyet persze akár el is küldhetnénk a cégnek, hátha ők is ilyen viccesnek találják majd. Ez eddig nem történt meg, csak egyre nő ezeknek a lehetséges sütiknek a listája. Kedvenceink: dió darázs, a kókusz kakas, kesu koala, a pisztácia panda na meg a mák rák 🙂
Meg aztán nem feledkeztünk meg a meg nem értett állatokról sem, mint a zeller zerge, a túró tapír, gyömbér gyík, vagy akár a lime lajhár 🙂
Persze amikor ezek az ötletek születnek hihetetlenül jól szórakozunk és elképesztő sokáig tudjuk még a listát folytatni.
A fentiek alapján jött az ötlet, hogy meglovagolva ismét a sütőtökszezont, milyen vicces is lenne a tökös teknős. Azt hiszem igazán tökösek lettek ezek a kis teknősök. Most hogy a történetet már ismered, jöhet ennek a cuki sütinek a receptje?
Tésztához: 20 dkg tk tönkölyliszt, 1 tk porélesztő, 4 dkg cukornak megfelelő édesítőszer, 1 csipet só, 12 dkg vaj, 3 dkg zsír, 1 tojás
Töltelékhez: 250 ml habtejszín, 500 g sült sütőtök, 1 tk fahéj, 1/2 tk őrölt gyömbér, 1/2 tk őrölt szegfűszeg, fél citrom reszelt héja, 2 tojás +1 sárgája az összeállításhoz
Díszítéshez: tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom egy nagy tálban, majd 25 percre beteszem a hűtőbe pihenni. A sütőtököt félbevágom és 180 fokos sütőben beteszem sülni 45 percre. A megsült sütőtököt kikaparom a héjából, majd félreteszem hűlni. A töltelék hozzávalóit az őrölt gyömbérrel és szegfűszeggel simára keverem, hozzákeverem a tököt is és botmixerrel pürésítem. A tésztából 5 kicsi piteformára valót kinyújtok, a maradékot visszateszem a hűtőbe , ebből lesz majd a teknősök feje, lábai és a farkuk. A tésztákat kivajazott és kilisztezett sütőformákba rakom, majd rákanalazom a tölteléket és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, így sütöm 15 percig, majd alacsonyabbra veszem a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg a teteje és 160 fokon további 30 percig sütöm. (ha elkezdene nagyon pirulni, be lehet takarni alufóliával). Amikor elkészült, pár percet hagyom hűlni, majd kiszedem óvatosan a formákból. Megformázom a fejeket, lábakat, farkakat, megkenem tojássárgájával és a teste alá helyezem kicsit úgy, hogy lógjanak ki alóla. Így sütöm még 10 percig.
Tipp: tehetsz fóliát a sütik tetejére, hogy ne süljenek túl, de magasabban legyen a fólia, különben beleragadhat a krémbe.
Tetejét tejszínhabbal díszítettem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: