Hozzávalók négy személyre:
2 csirke felső comb, 20 dkg fehér és vörös, nagy szemű szőlő (a fürtről leszedve, szemenként félbevágva)
15 dkg friss vegyes saláta, pl. madársaláta, római saláta és ruccola, de a fejes saláta is megteszi.
Jégsalátát soha nem használok, mert semmi íze.
citrom, őrölt chili paprika, friss oregánó, petrezselyem, bazsalikom, petrezselyem, kis vörösborecet
só és bors, olívaolaj
Csirke felső combot kicsontozom, a bőrt rajta hagyom, mert a sütőben ez szép ropogósra sül majd. Ez a bőr megvédi a húst a kiszáradástól.
Húspácot készítek a következőkből: balzsamecet, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, majoránna, frissen őrölt bors, só. Bepácolom ebbe a csirkecombokat, és hagyom állni benne. 2 óra elteltével beteszem a húst a sütőbe 180 fokra, légkeveréssel.
Amíg a hús sül, előkészítem a salátát. Az almát kimagozom, és apró kockára vágom, szőlőt felezem, kimagozom. A salátaöntethez olívaolajat, kicsi balzsamecetet, vörösborecetet összekeverem, úgy hogy krémes öntetet kapjak, kicsi mézzel lágyítom még az ecet savasságát. Salátaleveleket megmosom, lecsepegtetem, és ráöntöm a mártást, belekeverem az almát. Amikor a hús szép ropogósra sült, kiveszem a sütőből, és felszeletelem. Tálaláskor a salátát a tányér közepére halmozom, köré rakosgatom a hússzeleteket, majd szőlővel és durvára tört dióval megszórom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.