Tejszínes paradicsommártás bazsalikommal, pennével

A gyors olasz tésztáknak egy titka van, mégpedig a friss és lehető legjobb minőségű alapanyagok. Innentől már gyerekjáték, így volt ennél a receptnél is.

Fogadjátok szeretettel ezt az olasz tésztareceptet.

Tipp: megbolondíthatjuk még egy kis szárított paradicsommal is.

35 dkg penne

A mártáshoz:

75 dkg koktélparadicsom, félbevágva, 1 dl olívaolaj, só és frissen őrölt bors, 1 evőkanál morzsolt oregánó

4 gerezd fokhagyma, összezúzva, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 5 dkg frissen reszelt parmezán

  díszítéshez friss bazsalikom





A paradicsomot a forró olajon 2 perc alatt, nagy lángon kevergetve megsütöm egy nagy serpenyőben, közben sózom, borsozom. Szűrőlapáttal kiszedem az 1/3-át, félreteszem, a többit pedig mérsékelt lángon, az oregánóval ízesítve, kb. 10 perc alatt lefedve megpárolom.

Közben kifőzöm a pennét.


A párolt paradicsomot az olajával együtt átöntöm egy tálba. Hozzáadom a fokhagymát, a cukrot, a tejszínt és a parmezánt, botmixerrel pürésítem, majd visszaöntöm az edénybe. Sózom, borsozom, és mérsékelt tűzön 1 perc alatt mártást főzök belőle.

Hozzáadom a leszűrt pennét és a félretett, sült paradicsomot, aztán az ételt megszórom a friss bazsalikommal.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »