Gyorsan elkészül, és ugyanilyen gyorsan átmelegít ebben a hideg időben.
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 4-5 fej fokhagyma apróra vágva, olívaolaj, 4-5 fej érett paradicsom (helyettesíthető hámozott paradicsommal), 1 doboz sűrített paradicsom (kb. 400 g)
fűszerek: bazsalikom, oregánó, só, 10-15 dkg juhtúró, 4-5 szem szárított paradicsom apróra vágva
Vöröshagymával indítok, olívaolajban megdinsztelem, amikor a hagyma már majdnem jó, akkor teszem bele a fokhagymát és 2 percig hagyom sülni. Hozzáadjuk a 4-5 fej paradicsomot, melyet előtte már leforráztam, és lehúztam a héját (ha esetleg nincs otthon, tökéletesen megfelel a hámozott paradicsom konzerv is). Felöntöm a sűrített paradicsommal, sózom, fűszerezem, majd így főzöm amíg a paradicsom puha nem lesz. Ha esetleg túl sűrű lenne, tehetünk bele egy kicsi húsleves alaplevet.
A paradicsomokat kicsit szétnyomkodom, ha megfőtt összeturmixolom, nem kell teljesen pépessé. Én jobban szeretem, ha, ha látszik néhány paradicsomdarabka benne.Végül mehetnek bele a friss fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom), majd tálalásnál rakjuk bele a juhtúrót.
Tipp: Pikánsabbá tehetjük, ha apróra vágott szárított paradicsomot is teszünk bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: