20-23 db keksz lesz belőle
Hozzávalók:
tésztához: 17 dkg liszt, 1 kicsit púpozott teáskanál őrölt gyömbér, 6 dkg vaj, 10 dkg méz, 1 tojássárgája felverve, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, csipet só
citromos cukormázhoz
1 evőkanál tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, 7 – 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet, a szódabikarbónát a sót és a gyömbért egy tálba szitálom. A vajat finomra morzsolom a lisztes keverékkel. Hozzáadom a mézet, és a tojást. Összegyúrom, hogy homogén kész tészta legyen. Fóliába becsomagolom, és 30 percig hűtőben pihentetem.
30 perc elteltével kinyújtom kb. 0,5 cm vastagra, és köröket szaggatok, vagy kis golyókat formázok belőle, amit kilapítok hasonló vastagságúra, kb. 4-5 cm átmérőjűre.
A süteményeket 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm. Figyelni kell, mert hamar túlsülhet.
Közben elkészítem a citromos mázat, a tojásfehérjét a citromlével összekeverem, majd apránként hozzáadom a porcukrot. Homogénre keverem, kézi habverővel addig habosítom, amíg a kanál hátuljára vékonyan rátapad. A mázat nyomózsákba töltöm és kisült süteményeket csíkozással díszítem vele.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: