Gyerekkorom egyik kedvence volt, és máig is imádom a túrógombócot. Most következzen anyukám receptje. Így csinálom én is a mai napig.
Hozzávalók:
1 csomag (250 g) túró, 2 tojás, 1 dl búzadara, csipet só, ízlés szerint: zsemlemorzsa és tejföl
A túrót a tojással és a búzadarával egy csipet sóval összekeverem. 1-2 órát állni hagyom, majd kis gombócokat készítek belőle. Enyhén forrásban lévő vízben kifőzök.
A zsemlemorzsát serpenyőben egy kis olajon megpirítom, beleforgatom a gombócokat. Tálaláskor gazdagon díszítem édes tejföllel.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: