Klasszikus paradicsomos bruschetta

4 szelet házi kenyér, 2-3 érett paradicsom, 1-2 gerezd fokhagyma, szardella filé (sós olajban), só és bors

olívaolaj, friss bazsalikom

A paradicsomot egy késsel a tetején beirdalom, majd leforrázom, hogy a héját le tudjam húzni. Félbevágom és kimagozom. A paradicsomhúst apróra vágom, öntök hozzá olívaolajat, sózom, borsozom. Apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot és két db szardellafilét teszek hozzá, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. A bruschettához közben a kenyeret vastag szeletekre vágom, olívaolajjal mindkét felét meglocsolom és sütőben ropogósra sütöm. Ezután a sütőből kivéve ráteszem a paradicsomot friss fűszernövényekkel díszítve tálalom.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »