Szicíliai lecsó, rántott mini mozzarellával
Hozzávalók (4 személyre):
1-1 sárga, piros és zöld kaliforniai paprika, 1 lila hagyma, 1 padlizsán, Friss bazsalikom,
16 kis mozzarella golyó, 2 tojás a panírozáshoz, zsemlemorzsa, őrölt paprika/ friss chili paprika – ízlés szerint
mazsola, fenyőmag, kapribogyó, édeskömény mag- ízlés szerint, balzsamecet krém, 1 kiskanál cukor
150 g hámozott paradicsom (konzervből) / 3-4 nagykanál olasz paradicsom szósz, olívaolaj
étolaj a mozzarella sütéséhez, só és bors
Elkészítése:
A hagymát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A paprikákat megmosom, és nagyobb kockákra vágom. Kevés olajat melegítek egy serpenyőben, hozzáadom az édesköménymagot, a fokhagymát, mazsolát, a hagymát és a chilit. Amikor kicsit megpirult, hozzáadom a zöldségeket és megdinsztelem. Főzés közben hozzá adom az összetört hámozott paradicsomokat/ paradicsomszót. Végül hozzáadom a sót, borsot, egy kiskanál cukrot és a balzsamecet krémet. Amennyiben főzés közben a lecsó nagyon besűrűsödik, zöldség alaplével vagy sima vízzel hígítom. A kis mozzarella golyókat lecsöpögtetem és kissé meg is nyomkodom, hogy ne legyenek túl vizes. Kétszer bepanírozom a mozzarellákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben) és megint összenyomkodom őket, hogy a felesleges folyadék távozzon belőlük. Végül, bőséges olajban aranyszínűre sütöm őket. A lecsót kissé hagyom kihűlni és ízlés szerint tálalom a mozzarella golyókkal együtt, melyeket fogpiszkálóra felszúrom a látvány kedvéért.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: