Recept Guru

Gulyás leves

Ez a kedvenc leveseim egyike…

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéslapocka, 2 -2 szál sárgarépa és gyökér, fél zellergumó, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, fűszerek: őrölt kömény, só, bors, fűszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma, friss petrezselyem
csipetkéhez: 1 tojás, 3 ek. liszt

Elkészítése:
A húsból a szokásos módon pörköltet készítek. A zöldségeket megpucolom, a burgonyát a hússal azonos méretűre vágom, a többi zöldségeket ennél kisebb darabokra. A pörköltet borssal, köménnyel, sóval fűszerezem, vízzel felöntöm. Hozzáadom  a fokhagymát és újra felöntöm vízzel. Beleteszem a zöldségeket és félkészre főzöm, végül beleteszem a burgonyát is. A csipetkéhez összegyúrom az alapanyagokat, jó idő esetén kiülök a ház elé, vagy az erkélyre, elcsipkedni, élvezem a jó levegőt.
Maradék csipetkét megszárítom egy deszkán és lefagyasztom. Legközelebb ezt használom majd.
A csipetkét akkor teszem bele, amikor már csak 10 perc kell a zöldségeknek. Végül az apróra vágott friss petrezselymet. Tálalom, én mindig tejföllel eszem. Egyszer próbáld ki te is így!

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!