Hozzávalók:
1 csomag tészta, 500 g jó minőségű darált hús (20 % zsírtartalom alatt), 2 evőkanál zsemlemorzsa, só bors, 2 dl főzőtejszín, 2 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, olívaolaj, friss petrezselyem
Elkészítése:
A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, sóval borssal fűszerezem, kis gombócokat gyúrok belőle, félreteszem pihentetni. A gombócokat kisütöm kis olajban, és félreteszem. A mártáshoz a hagymát apróra vágom, olívaolajon megpirítom, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, fűszerezem, és összefőzöm. Amikor elkészült hozzáöntöm a tejszínt, majd beleteszem a gombócokat. Összeforralom az egészet, friss petrezselyemmel gazdagítom. A tésztát a szokásos módon kifőzöm, tálalom a gombócokkal.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.