Ezt a kekszfélét olasz szokások szerint kávé, vagy prosecco bor mellé fogyasszuk. Itthon nálunk tökéletesen megteszi egy finom Tokaji bor mellé.
Elkészítés:
A mandulát egy tepsiben, 190 fokra előmelegített sütőben megpirítom, majd a sütőből kiveszem, hagyom hűlni. 4 db egész tojást + a tojás sárgáját egy csipet sóval és a cukorral együtt felverem. Elkeverem benne az olvasztott vajat, majd a lisztet és az élesztőt. A tésztát morzsás állagúra gyúrom, belegyúrom a mandulát. A tésztából 2 db 30 cm-es rudat formázom, majd 1 tojás felverek, és a tetejét megkenem vele. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon 20 perc alatt megsütöm. Kiveszem a sütőből és hagyom langyosra hűlni. mind a két rudat 1-1,5 cm vastag szeletekre vágom és visszateszem a sütőbe, és 170 fokon 10-15 perc alatt ropogósra sütöm.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: