Recept Guru

Torta Tenerina – Olasz csokoládé torta

Hozzávalók (14 szelet lesz belőle):
100 g vaj, 200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (kb. 60 %), 60 g liszt, 3 kanál tej, 1 csipet só, 3 tojás
150 g cukor, díszítéshez: porcukor, kicsi étcsokoládé

Elkészítése:
Az étcsokoládét feldarabolom és vízfürdő felett folyamatos keveréssel addig olvasztom, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután lassan hozzáadom a kockákra vágott vajat, jól elkeverem benne, ezután leveszem a lángról. A tojássárgákat a cukor felével együtt géppel habosra keverem keverem. Hozzáadom a csokoládés krémet, és folytatom  a keverést a géppel, majd hozzáadom a tejet és a lisztet. A tojásfehérjékhez egy csipetnyi sót adok, majd a cukor másik felével habbá verem. Hozzáadom a csokoládés krémet. A tésztát kivajazott és kilisztezett, kerek sütőformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütöm. Ezután a sütőt lekapcsolom, de a tortát hagyom a sütőben lassan kihűlni.
Díszítés: a tortát kiveszem a tortaformából, porcukorral megszórom, és apróra vágott csokoládédarabokkal díszítem.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!