Én is elkészítettem anyukám híres habos túrós sütijét. Nekem ez az egyik kedvenc sütim. Próbáljátok ki ti is.
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 12 dkg cukor
Töltelékhez: 75 dkg túró (3 kicsi csomag), 6 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja lereszelve
Tojáshabhoz: 6 tojás fehérje, 15 dkg cukor
A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és a tepsibe nyomkodjuk, ez egy morzsálódó állagú tészta lesz, nem lehet nyújtani, csak a tepsibe egyenletesen eloszlatjuk, és megnyomkodjuk, a töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, ezt kb 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, kivesszük, és addig hagyjuk hűlni, amíg a habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Tojáshabos egyenletesen elosztatjuk rajta, és visszatesszük sülni kb 10 perce.
Amikor meghűlt egy kicsit, akkor szeletelem.
Tipp: készítsd mindig aznap, amikor fogyasztani szeretnétek, mert akkor a legfinomabb, még finomabb, ha a túróra baracklekvárt is kensz, ezt így akkor már hívhatjuk Rákóczi túrósnak is.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: