Ez az étel aztán igazán tartalmas, húsimádóknak ajánlanám a leginkább.
Hozzávalók 6 farkas éhes felnőttnek:
1 kg csontos csirke felső comb, 0,5 kg darált hús, kb 0,5 kg pancetta (bacon fajta), fokhagyma, 10 dkg pisztácia, só, bors (frissen őrölt)
Köret: hagymás sült burgonya:
2 kg burgonya, 4 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, olívaolaj
A csirkecombokat kifilézem, sózom borsozom, majorannával megszórom. Közben a töltelékhez a darált húst befűszerezem, egy kis fokhagymával, kakukkfűvel, sóval borssal.
A darált húsból kis hengert formázok, akkorát, hogy a csirkehúsba bele tudjam tekerni. A tekercseket utána beletekerem kb.s 2 szelet pancettába, úgy hogy a hús ne látsszon ki.
A tekercseket alufóliába tekerem, és 20 perc alatt vízben megfőzöm, majd lehűtöm. Később olívaolajban aranybarnára sütöm, tálaláskor rézsútosan szeletelem fel.
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozom, és felszeletelem, a fokhagyma gerezdekkel és a nagyobb darabokra vágott hagymával tepsibe teszem, egy kis olívaolajjal meglocsolom, sózom, és majorannával fűszerezem. Addig sütöm, amíg szép ropogós nem lesz a burgonya.
Az eredeti receptet itt olvashatjátok:
http://horasz.blog.hu/2008/05/26/pisztacias_gongyolt_csirkecomb_voros_babos_rizzsel
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: