Recept, ahogy mi szeretjük a családban.
Ha megnézed a képet látod, hogy semmiféle “töltött paprikáról” nincs itt szó. A paprikát soha senki nem ette meg nálunk, ezért mi inkább így csináljuk.
Ez a változat rántás nélkül készül, így nincs benne liszt, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
a húsgombóchoz: 1/2 darált sertéshús, fél fej fokhagyma, 1 fej hagyma apróra vágva és olajon megdinsztelve,
125 g rizs megfőzve (ha zacskós rizst használsz, akkor 1 tasak), 1 tojás, só, bors, pirospaprika
a mártáshoz: 1 doboz sűrített paradicsom (kb. 400 g), 1 üveg lecsó (mivel kiadós téli ételről van szó többé kevésbé üveges lecsót használok, amennyiben teheted természetesen friss lecsóból is lehet), fél fej fokhagyma, só, bors, pici cukor, olaj
Elkészítése:
A mártáshoz a fokhagymát megpucolom, és összevágom, olajon megfuttatom, hozzáadom a sűrített paradicsomot, majd a lecsót, ezt főzöm közepes lángon. A gombóchoz a hozzávalókat összekeverem, hagyom állni kb. 15 percet. Közben a mártás megfőtt, rúdmixerrel összepépesítem, fűszerezem sóval, borssal, a paradicsom savasságát enyhítem egy kis cukorral.
A darált húsos masszából közepes méretű gombócokat formázok, és óvatosan belehelyezem az alacsony lángon rotyogó mártásba. Így főzöm kb. 50-55 percig.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: