Töltött paprika – Családi recept

Recept, ahogy mi szeretjük a családban.

Ha megnézed a képet látod, hogy semmiféle “töltött paprikáról” nincs itt szó. A paprikát soha senki nem ette meg nálunk, ezért mi inkább így csináljuk.

Ez a változat rántás nélkül készül, így nincs benne liszt, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

a húsgombóchoz: 1/2 darált sertéshús, fél fej fokhagyma, 1 fej hagyma apróra vágva és olajon megdinsztelve,

125 g rizs megfőzve (ha zacskós rizst használsz, akkor 1 tasak), 1 tojás, só, bors, pirospaprika

a mártáshoz: 1 doboz sűrített paradicsom (kb. 400 g), 1 üveg lecsó (mivel kiadós téli ételről van szó többé kevésbé üveges lecsót használok, amennyiben teheted természetesen friss lecsóból is lehet), fél fej fokhagyma, só, bors, pici cukor, olaj

Elkészítése:

A mártáshoz a fokhagymát megpucolom, és összevágom, olajon megfuttatom, hozzáadom a sűrített paradicsomot, majd a lecsót, ezt főzöm közepes lángon. A gombóchoz a hozzávalókat összekeverem, hagyom állni kb. 15 percet. Közben a mártás megfőtt, rúdmixerrel összepépesítem, fűszerezem sóval, borssal, a paradicsom savasságát enyhítem egy kis cukorral.

A darált húsos masszából közepes méretű gombócokat formázok, és óvatosan belehelyezem az alacsony lángon rotyogó mártásba. Így főzöm kb. 50-55 percig.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »