Recept Guru

Házi készítésű tagliatelle gombás borsós mártással

Tagliatelle ai funghi champignone con panna e piseli

Ha olasz gasztronómiáról beszélünk nem maradhat el a frissen, otthon készített házi tészta. Olaszországban a házi tészták készítésének tudománya generációról generációra öröklődik. A tésztát az asszonyok, lányok együtt készítik akár a ház előtt, vagy az udvaron ülnek össze. Munka közben pedig nem marad titok egy szomszéd, vagy pletyka sem.
 A következő receptet tényleg érdemes kipróbálnotok nektek is friss házi tésztából. Megéri a fáradságot!

Hozzávalók 4 fő részére:
300 g finomliszt, 100 g durumliszt 4 tojás, 250 g champignon megtisztítva, felszeletelve, 200 g zöldborsó megfőzve, 1/2 dl olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor pertezselyemzöld, 250 ml főzőtejszín, 40 g vaj, 60 g parmezán, só, bors

Elkészítése:
A tésztához a lisztet a tojással összegyúrom, és fél órára beteszem a hűtőbe pihentetni. A mártáshoz olivaolajon és a vajon a fokhagymát és az apróra vágott sonkát megfuttatom, hozzáadom a gombát és a főtt borsót. Összepárolom, majd hozzáadom a tejszínt, majd sózom, borsozom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, nyújtógép segítségével a szokásos módon kinyújtom, az én gépemen van tagliatelle vágó rajta, így azzal vágom össze. Ha neked nincs akkor a kinyújtott csíkokat tekerd fel, majd keresztirányban vágj kb. 8 mm széles csíkokat. A tésztát sós vízben 2 perc alatt kifőzöm, leszűröm, hozzáadom a raguhoz. A tűzről levéve beleteszem az apróra vágott friss petrezselymet, és frissen reszelt parmezánnal tálalom.

Az ételekhez borokat szoktak ajánlani, én most a főzéshez ezt a hangulatos zenét ajánlom:
Laura Pausini – La Mia Risposta
http://www.youtube.com/watch?v=ulUe5aHs_gg

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!