Pasta al tonno rosso e pomodoro
Ezt a szicíliai ételt eredetileg kardhallal készítik, a híres messinai kardhalból. Én tonhalból készítettem most el.
Hozzávalók 4 személyre:
3-4 szelet vörös tonhal, 1 fej vöröshagyma, 250 g magozott fekete olívabogyó felezve, 1 kiskanálnyi kapribogyó, fél csokor aprított petrezselyem, 1 doboz konzerv paradicsom (nyáron frissből készítsük!), 300 g penne tészta, olívaolaj, só bors
Egy olívaolajjal enyhén meglocsolt teflon serpenyőben, közepes lángon megpirítom az ízlés szerint kisebbre vágott tonhal szeleteket. Hozzáadom a felszeletelt hagymát, a kapribogyókat, olajbogyókat és a felaprított petrezselymet is. Kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek, és hogy a haldarabkák is átsüljenek. Amint ez megtörtént, hozzáadom paradicsomot. A tésztát sós – lobogó vízben kifőzöm. Amint al dente – keménységű lesz, leszűröm és hozzáadom a raguhoz. Sózom, borsozom és melegen tálalom.
Az ételekhez borokat szoktak ajánlani, én most a főzéshez ezt a hangulatos zenét ajánlom:
Laura Pausini – La Mia Risposta
http://www.youtube.com/watch?v=ulUe5aHs_gg
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.