Ennek a receptnek ne hétköznap este állj neki! Kicsit munkás az elkészítése, azonban megéri a fáradozást, hálás lesz érte mindenki!
Hozzávalók egy 20 x 30 cm méretű tepsihez:
40 dkg liszt (3/4 fehér, 1/4 durum), 4 tojás, 1 kg darált marha hús, 1 szárzeller, 1 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, petrezselyem, 3 nagy mozzarella golyó, olívaolaj, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves alaplé
Elnézéseteket kérem a kép minőségéért, mire elkészült ez a finomság farkas éhes volt a család, és nem volt időm szép képet csinálni. Hamarosan pótolni fogom.
Elkészítése:
A lisztből és a tojásból tésztát gyúrok, fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe kb. fél órára. A raguhoz felvágom a hagymát, olívaolajon megpirítom, hozzáadom az apróra zúzott fokhagymát, majd a darált húst, pirítom fehéredésig, majd felöntöm egy kevés alaplével, és egészben hozzáadom a zellert és a sárgarépát.
Főzöm, amíg a hús megpuhul, időnként felöntöm az alaplével. A végén beleteszem az apróra vágott petrezselyem zöldet. Közben a tésztát nyújtógéppel kinyújtom hosszú csíkokra. Forrásban lévő vízben 1 perc alatt előfőzöm, majd kiszedem egy konyharuhára, lecsepegtetem a vizet róla. Egy kivajazott tepsit kibélelek a tésztával. Rétegezem a tésztát és a ragut, mozzarella kockákat teszek a ragura.
Ezt addig csinálom, amíg a tészta elfogy, a tetejét is tésztával borítom. A zellert és a sárgarépát nem használom fel ehhez. 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: