Almás túrótorta

A túróból és az almából is finom sütemények kerekednek, most meglátjátok mi lesz, ha ötvözzük e két finomságot.

Hozzávalók egy kerek tortához (26 cm-es forma):

tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 7 dkg cukor, 2 kanál tejföl, 1 tojás, só, vaj és liszt a formához

töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 pohár tejföl, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola

2 alma, 3-4 evőkanál kristálycukor, kicsi fahéj

Elkészítése:

A lisztet összemorzsolom a hideg vajjal, majd hozzáadom a többi alapanyagot és homogén tésztává gyúrom. Fóliába csomagolom, és beteszem a hűtőbe pihentetni fél órára. A túrót összekeverem a cukorral és a tojással, tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd a mazsolát is belekeverem.

A tésztát kerekre nyújtom, úgy hogy a sütőtál pereméig érjen, amelyet korábban már kivajaztam és liszteztem. A tésztát a formába simítom, majd ráöntöm a túrótölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd ráhelyezem az almaszeleteket, és fahéjjal és kristálycukorral megszórom, így továbbsütöm újabb 20 percig.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »