Vasárnap fél órám volt a vendégek érkezéséig a desszertre, ezért ezt a gyors finomságot készítettem.
Arra figyelj oda, hogy összeállítás után legalább 2 órát hagyd még hűtőben pihentetni.
Hozzávalók 8 személyre:
500 g mascarpone, 400 g babapiskóta, 6 tojás, 120 g cukor, 3 adag eszpresszó kávé, amit még finomabbá tehetünk egy kis amaretto likőrrel, kakaópor
Elkészítése:
Lefőzöm a 3 adag eszpresszót, beleteszek egy kicsi amaretto likőrt, esetleg egy nagyon pici édesítést, de ez elhagyható. A babapiskótákat elhelyezem egy kb 20 x 30 cm méretű tálban, és meglocsolom a kávéval. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fehéredésig keverem a cukor felével, majd a tojásfehérjét habbá verem egy csipet sóval és a cukor másik felével. A mascarponét belekeverem a tojássárgájába, majd a hab harmadával fellazítom. Végül óvatos mozdulatokkal hozzákeverem a a többi habot is. A piskótára kenem a krém felét, újabb piskótaréteg következik. Ne felejtsük ezt is kávéval meglocsolni, végül jöhet rá a krém másik fele is. Kakaóporral megszórom a tetejét. Ha van egy kis időd csinálhatsz “TIRAMISU” felirat szórómintát is, úgy még látványosabb.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: