Az eper szereti a krémes mascarpone habot. Bizonyíték rá ez a desszert. Ez tényleg egy tíz perces desszert, meg persze jót tesz neki, ha 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Hozzávalók 4 személyre:
250 g mascarpone, 3 tojás 60 g cukor, 1 csipet só, 10 szem eper, 50 g jó minőségű étcsokoládé
A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztom, mindegyiket 30 g cukorral habbá verem. A fehérjébe 1 csipet sót is teszek. A tojássárgája habba belekeverem a a mascarponét, majd az egészbe lassan beleforgatom a fehérje habot. Az epret felszeletelem, és rétegezem a habbal, amíg el nem fogy. Tetejére csokoládét reszelek, és még egy kis eperrel díszítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.