Crema di fragole- Mascarpone krém eperrel

Az eper szereti a krémes mascarpone habot. Bizonyíték rá ez a desszert. Ez tényleg egy tíz perces desszert, meg persze jót tesz neki, ha 1 órát pihentetjük a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre:

250 g mascarpone, 3 tojás 60 g cukor, 1 csipet só, 10 szem eper, 50 g jó minőségű étcsokoládé

A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztom, mindegyiket 30 g cukorral habbá verem. A fehérjébe 1 csipet sót is teszek. A tojássárgája habba belekeverem a a mascarponét, majd az egészbe lassan beleforgatom a fehérje habot. Az epret felszeletelem, és rétegezem a habbal, amíg el nem fogy. Tetejére csokoládét reszelek, és még egy kis eperrel díszítem.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »