Recept Guru

Csirkés juhtúrós quiche

Régóta terveztem már, hogy csinálok quichet, ami a francia konyha egyik remeke. Lényegében egy linzertészta, amit általában sós töltelékkel töltenek meg, bár léteznek édes változatai is, szerintem nálunk azért a sós változat van jobban elterjedve. Ami nekem igazán tetszik benne – talán pont ezért lesz nagy kedvencem – hogy egy linzertészta az alapja, a töltelék pedig a végtelenségig variálható kedvünk, vagy a hűtőnkben lévő alapanyagok alapján.
Én most egy csirkés, juhtúrós változatot készítettem. Én általában elég kritikus vagyok azokkal az ételekkel, amiket készítek, ezzel azonban tényleg meg vagyok elégedve. Ajánlom nektek is!
Most akkor jöjjön a recept!

Alapanyagok nagy méretű kerek tortaformához:
Tésztához: 20 dkg liszt, 1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel), 10 dkg vaj, 1 nagy csipet só, bő fél deci víz
Töltelékhez: 1 csirkemell filézve, 15 dkg juhtúró, 2 tojás + a megmaradt fehérje, 2 dl tejföl, friss petrezselyem, 1 kisebb fej lila hagyma, olívaolaj, só bors ízlés szerint

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és 20 percen át hűtőben pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket: a hagymát és a csirkét csíkokra vágom, a hagymát az olajon megfuttatom, majd a csirkét lepirítom, hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel.
Kb. 40 perc alatt készre sütöm, a teteje szép pirult legyen.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!