Csirkecsíkok tejszínes cukkinimártásban

Egy kedves munkatársam hozott a telekről friss és teljesen bio cukkinit, nekem is adott belőle egyet. Nagyon szeretem a cukkinit, a legjobb benne talán az, hogy teljesen semleges íze van, így nagyon sokféle módon lehet elkészíteni. Csináltam már többször paradicsommártással, bruschettának is nagyon finom. Ez utóbbi megtaláljátok az előételek között. Főzeléknek, valamint rántva is nagyon finom.

Most viszont egy könnyű csirkés ételt találtam ki. Volt itthon zöld pesto, így az is van benne, szerintem így még finomabb.

Lássunk hozzá!

Hozzávalók 4 főre:

2 db csirkemellfilé, 1 nagy cukkini, 4 dl főzőtejszín, 3 dl húsleves alaplé 1 nagy evőkanál zöld pesto, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, 1 csokor friss petrezselyem

Köretnek tésztát készítettem – 250 g tészta

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, egy serpenyőben olívaolajon hirtelen megpirítom, sózom borsozom. Amikor szépen megpirult hozzáadom a közben kockákra vágott cukkinit, majd a durvára vágott fokhagymát.

Kb. 10 perc után felöntöm az alaplével, aminek a felét elfőzöm. Hozzáadom a pestot és a tejszínt, majd újra összeforralom, és lezárom. Hozzáadom az apróra vágott friss petrezselymet, és tálalom.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »