Melegben üdítően hat egy kellemes, hideg krémleves. Nekem az egyik kedvencem a paradicsomleves, ezért ennek elkészítettem most a nyári verzióját is.
Hozzávalók 4 főre:
Fél kg paradicsom, 3 ek olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 10-15 szem olajbogyó, 8-10 szem mini mozzarella golyó, kb 2 dl húsleves alaplé, egy csipet cukor, só, frissen őrölt bors, 4 db kicsi nyárs – kicsivel nagyobb legyen, mint a tálka átmérője, 1 ek. zöld pesto
A paradicsomot keresztben bevágom és egy alufóliával bélelt tepsibe teszem vágott felükkel felfelé. Fokhagymagerezdeket vékonyra szeletelem és a paradicsomok tetejére szórom. A vöröshagymát darabokra vágom és a paradicsomok köré rakom. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, a paradicsomok tetejét megszórom csipet cukorral. Sütőben megsütöm. Turmixgépbe teszem, leszűrt húslevessel a megfelelő állagúra pépesítem. Összeforralom, sózom, borsozom, hagyom hűlni, majd hűtőben 2 óra alatt hidegre hűtöm. Tálaláskor olajbogyóból és a mini mozzarella golyókból nyársat készítek, a zöld pestoval díszítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: