Elsőre bizarrnak tűnhet ez az üdítő, hideg leves. Azonban biztosítalak titeket afelől, hogy érdemes megkóstolni, nagyon finom. Füstölt lazaccal az igazi!
Hozzávalók 4 személyre:
2 db kígyóuborka (tisztítva: 40 dkg), 4 dl natúr joghurt, 1 dl főzőtejszín, só és frissen őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, ¼ teáskanál cayenne-i bors, 3 evőkanál friss, aprított kapor
4 szelet (8 dkg) füstölt lazac, felcsíkozva, a tetejére 1 evőkanál friss, aprított kapor
A kockára vágott uborkát, a joghurtot és a tejszínt összeturmixolom. Sózom, borsozom, és belekeverem az olívaolajat, a citromlevet, a cayenne-i borsot, majd a kaprot is. A levest a hűtőben min. 6 óra alatt jó hidegre hűtöm. Tálaláskor a tányérokba lazaccsíkokat teszek, és ráöntöm a levest. Apróra vágott friss kaporral díszítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: