Mennyi csodaszép finomság, mennyi gyönyörűség – fogalmazódott meg bennem a gondolat, amikor a franciaországi Chamonixban (a Mont Blanc lábánál lévő meseszép hegyi városka) megpillantottam egy cukrászda kirakatát, bementünk és gyakorlatilag nem bírtam betelni a gyönyörű tortákkal, bonbonokkal, macaron hegyekkel.
Hosszú válogatás után végül a híres Tarte au citron mellett döntöttem. Nagyszerű választás volt, azóta is érzem azt a csodás vajas tésztát a frissítő citromkrémmel, a habcsók a tetején már csak ráadás.
Hazaérve el is készítettem ebből a saját változatomat.
Próbáljátok ki ti is, igazán megéri!
Hozzávalók:
Tésztához: 200 g liszt, 120 g vaj, 80 g porcukor, 1 tojás, 1 csipet só
A tésztát alaposan összegyúrom, amíg sima nem lesz, majd fóliába csomagolom és 20 percig hűtőben pihentetem. A sütőt előmelegítem 180 fokra, gázsütő (6-os fokozat), majd kivajazom és kilisztezem a lapos sütőformát és a kinyújtott tésztát belesimítom, majd egy villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 10 percig sütöm.
A töltelékhez kinyomom a citromok levét, a cukrot a tojással habosra keverem, hozzáadom tejszínt, végül a citromlevet. A krémet a tésztára öntöm, és vissza teszem sülni 30-40 percre.
Lime szeletekkel díszítem, majd tálalom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: