Ez egy gyors leves, amit könnyű különlegessé tenni egy kis friss ropogóssal és zöld fűszerrel.
Hozzávalók 4 személyre:
4 fej vöröshagyma, 2 ek olívaolaj, 40 g vaj, 2 ek friss kakukkfű, pici őrölt kömény, 2 ek. búzaliszt, 1 l zöldségalaplé, 200 ml tejszín, 1 ek. mustár
Sajtos ropogóshoz
4 szelet kenyér, sajt, friss petrezselyem, 1 ek vaj
Elkészítése:
A hagymát megpucolom, félbe- , majd vékony szeletekre vágom. Közepes hőmérsékleten olívaolajon és a vajon 10 percig párolom. Sóval, borssal, köménnyel és a kakukkfűvel fűszerezem.
A liszttel besűrítem, felöntöm a zöldségalaplével, majd közepes lángon főzöm kb 20 percig. A tejszín és a mustár hozzáadása után még 5 percig tovább főzöm.
A kenyeret vajjal megkenem és a reszelt sajttal sütőben összesütöm. A levest tálalom a ropogóssal és friss petrezselyemmel díszítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: