Férjemet szeretném meglepni Valentin- nap alkalmából, így arra gondoltam, mivel úgyis foglalkoztat a különféle ételek és desszertek díszítése miért ne élvezhetnénk ki, hogy mi egy egész héten ilyen szépen, kreatív módon díszített ételeket együnk. Így mi már ma kezdtük az ünneplést.
A palacsintákat megtöltöm, nálunk a túró és lekvár megy nagyon. Ha még finomat akarsz, próbáld ki, hogy a túróra teszel egy kis baracklekvárt is. Na ez tényleg mennyei így. Végül is nem én találtam fel a spanyol viaszt, hiszen ennek a két íznek a párosítását már több desszertben is láthattuk. Mindenesetre mindenkinek megvan a joga az örömhöz, amikor felfedez egy ilyen újítást.
Olvasztott csokoládéval becsíkozom a palacsintát, majd ráhelyezem a műanyag lapocskákból készített szív alakú formákat, melyeket egy kicsit benedvesítettem, majd a végén meglátod miért volt ez fontos. Megszóróm a palacsintát porcukorral, majd óvatosan eltávolítom a lapocskákat. nem fog a cukor visszahullani, mivel kicsit bevizeztem, rátapadt a porcukor. Ezt csak azért tanácsolom, mert életem első Tiramisu desszertjénél még nem találtam ki ezt a módszert, és a szép feliratra itt ott visszahullott a kakaópor.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: