Közeleg a tavasz, így én is elgondolkoztam rajta, hogyan adjam le a borongós téli időkben elnassolt finomságok eredményeként felcsúszott kilókat.
Bevallom nehezemre esik lemondani a finom falatokról, hiszen főzőcskézni és finomakat enni nagyon szeretek. Legjobban egyébként nem is magát az evést, hanem a társaságot szeretem, amikor barátokkal együtt főzünk csipegetünk, beszélgetünk.
Nagy a család, így ünnepelni való alkalom is akad mindig. Szülinapok és névnapok, évfordulók, egy hónapra több is jut belőlük. Ha netán mégse, akkor alkalom nélkül is össze szoktunk jönni.
Célul tűztem ki, hogy olyan diétás (elsősorban szénhidrát és zsírszegény) ételeket főzzek, melyek élvezhetők, élményt jelentenek számomra.
Kezdésként egy friss salátát készítettem füstölt lazaccal, salátával és zöldségekkel, végül főtt tojás szeletekkel tettem tartalmasabbá. Mivel a saláta nem az igazi öntet nélkül, erre is találtam megoldást.
Zsírszegény joghurt + friss fűszerek+ egy kis citromlé. Igazán finom lett.
Hozzávalók kb 2 főre:
1 csomag saláta, ½ kígyóuborka, 2 kemény tojás, 100 g füstölt lazac, 3 dl zsírszegény (0,1 %) natúr joghurt, friss petrezselyem, 2 ek. citromlé
Elkészítése: a zöldségeket felaprítom és összekeverem, majd rászóróm az összetépkedett lazacot, a tojásszeleteket, majd nyakon öntöm a citromlével és fűszerekkel ízesített joghurttal.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: