Recept Guru

Tiramisu mousse

Tegnapi bevásárlásnál mascarponet is vettünk, már rég csináltam belőle valami finomságot, így “jó lesz majd valamire” alapon vettünk egy kisebb adaggal.
 Nem meglepő módon ma pedig kedvem támadt délután valami édes finomságot készíteni. Végülis hívhatjuk rendhagyó Tiramisunak, vagy Tiramisu tányérdesszertnek.

Hozzávalók 6 db desszerthez:
Tésztához: 3 tojás, 70 g cukor, 100 g liszt (én durumlisztet használtam)
Krémhez: 3 tojás, 250 g mascarpone, 60 g cukor, fél zacskó zselatin
Összeállításhoz és díszítéshez: kb 1,5 dl kakaópor

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a  sárgákat is, végül a lisztet is beleszitálom, és óvatosan a habba forgatom. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, majd a tésztát a formába öntöm és kb 15-20 perc alatt 180 fokon készre sütöm.
A tésztából kiszúrom a tésztakorongokat, olyan méretben, amekkora desszerteket szeretnék. Én 5 cm-es formát használtam, ezzel pont 6 db korong lett. A “selejt” tésztákra most nem lesz szükségünk, fóliába elcsomagolom, talán majd összegyúrom gombócnak. Tehát a tészta megszurkálom egy villával, hogy a kávé mindenhol átjárhassa a tésztát, majd meglocsolom a kávéval. Én itt elkövettem el egy hibát, kicsit több kávéval kellett volna meglocsolni a tésztát, hogy teljesen átitassa azt.
A krémhez a tojásfehérjét a cukor felével és fél zacskó zselatinnal  habbá verem, majd a tojássárgáját a cukor másik felével is habosra keverem, majd hozzáadom a mascarponét. A desszert gyűrűket a tészta köré helyezem és rátöltöm a krémet. Hűtőbe teszem kb 4-6 órára hogy a zselatin kifejthesse a hatását.
Tálaláskor a gyűrűket felfele lehúzom a kész desszertekről, kakaóporral megszórom a tetejét, vagy egyéb módon is dekorálható.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!