Recept Guru

Bacon – lilahagyma – csirke quiche

Kihasználva a mostani  “szuper hosszú” hétvégét tegnap egy gyors quiche-t csináltam vacsorára. Az a jó ebben az ételben, hogy gyakorlatilag bármi hasznosíthatóvá válik vele. Vagyis felhasználom azokat az élelmiszereket, amik a hűtőnkben dekkolnak pár napja. Ha még egy kicsit várnánk a felhasználásukkal valószínűleg már nem lennének jók. Mivel mindig más maradékok vannak, ez az étel egy kicsit mindig más lesz. Persze csinálhatod fix recept alapján elsőre. Aztán úgyis is ráérzel az ízére, és majd nem győzöd megvalósítani kreatív ötletrohamaidat. Tehát ez egy igazi “Mindent bele! étel”. Férjem kedvére téve most egy baconos – lila hagymás változatot készítettem el, egy kevés csirkével, hogy tartalmasabb legyen.
Nos hát akkor jó főzést kívánok hozzá!

Alapanyagok nagy méretű kerek tortaformához:
Tésztához: 20 dkg liszt, 1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel), 10 dkg vaj, 1 nagy csipet só, bő fél deci víz
Töltelékhez: 1 csirkecsomb filézve, 15 dkg bacon,  2 tojás + a megmaradt fehérje, 2 dl főzőtejszín, friss petrezselyem, 1 kisebb fej vörös hagyma, 1 kisebb fej lila hagyma, egy kevés kápia és hegyes erős paprika, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só bors ízlés szerint.

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és fél órán át hűtőben pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket: a felkockázott bacont elkezdem pirítani lassú tűzön, hogy a zsírja egy kicsit kiolvadjon, majd a vöröshagymát apróra vágom, a serpenyőbe öntök egy kevés olajat még és hozzáadom a  hagymát összepirítom, majd mehet bele a közben felkockázott csirke és együtt pirítom kb. 10 percig, közben kevergetem, nehogy túlpiruljon, közben a fokhagymát is belenyomom. Sózom, borsozom majd hozzáöntöm a tejszínt, végül a tojásokat és a plusz fehérjét is belekeverem. A tésztát kinyújtom és beleöntöm a ragut, a lila hagymát fél centis karikákra vágom, a paprikákat vékony karikákra szeletelem. A hagymát és a paprika karikákat elrendezgetem a raguban, majd mehet be a 180 fokra előmelegített sütőben.
Kb. 40 perc alatt készre sütöm, a teteje szép pirult legyen!

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!