Tegnap gyönyörű gombákat vettünk a piacon, a nyirkos időre való tekintettel pedig úgy éreztem, hogy egy forró gombaleves az, ami most a boldogságomhoz hiányzik. Úgy döntöttem, hogy most nem krémlevesnek készítem el, hiszen kár lenne ezeket a gyönyörű gombákat összeturmixolni.
Régóta a listámon van már egy olyan gombaleves, aminek a tejszíntől gazdag íze van, és házi széles metélt tészta van benne. Persze evés közben derült ki, hogy mekkora nagy ötlet volt a hosszú széles metélt, kanállal elég nehéz enni. Másodszorra valami apróbb tésztával készíteném el, de akár a széles metéltet is tördelhetitek apróbbra.
Hozzávalók 4 főre: 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej hagyma, 0,5 liter zöldségalaplé, 1,5 dl főzőtejszín, só, bors, olívaolaj, majoránna, friss petrezselyem, 10 dkg szélesmetélt, vagy más tésztaféle
A hagymát apróra vágom és olívaolajon üvegesre párolom, mehet bele a gomba, amit nagyobb darabokra vágtam. Ezt pirítom együtt kb 10 percig, amíg a gomba kissé összeesik, majd hozzáadom az összetört fokhagymát és sózom és frissen őrölt borssal fűszerezem.
Felöntöm a zöldségalaplével és kb. 20 percig főzöm, majd mehet bele a tejszín, és összeforralom.
Amikor kész van a leves, akkor beleteszem a tésztát, és a a csomagolás szerint főzöm, ha most gyúrtad, akkor 1-2 perc elég neki. Ez idő alatt a friss petrezselymet összevágom, valamint felkészítem a családot a leves fogadására, mert ez annyira szuper lett, hogy már nem bírok magammal.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: