Recept Guru

Sajttorta rászórt cseresznyével

Egyik este a barátaink átjöttek vacsizni, kiértékeltük a múltkori közös partit, egy keveset azért most is ökörködtünk. Az a jó a munka utáni lazulásban, hogy az ember fáradt, így egy kevés likőrrel megfejelve gyorsan elérhető az őrült állapot. Tényleg, megmagyarázhatatlan dolgokon bír az ember “önkívületben” röhögni. Így hívja a családom, amikor minden előzmény nélkül szinte már önkívületi röhögésben tör ki a jókedv. A társaság többi tagja, akik még nem röhögnek, ennek hatására szintén csatlakoznak.

Következzen a recept:
Munkából hazaérkeztem, pizzát már megrendeltük, majd összedobtam egy gyors sütit.
Úgy tűnik, hogy most sajttorta korszakomat élem, így ezúttal is ezt csináltam.
Ez a verzió viszont a lehető leggyorsabb, hiszen most nincs időnk pepecselni.

Hozzávalók
a tésztához: 140 g kekszmorzsa (most zabkekszet használtam), 150 g olvasztott vaj
a krémhez: 250 g túró, 450 g natúr sajtkrém, 2 ek. liszt, 3 tojás, 1/3 csésze tej, 3 tasak vaníliás cukor, 100 g cukornak megfelelő édesítőszer(én természetes édesítőszert, eritritet használtam), 1 citrom héja és fél citrom leve
Díszítéshez: fél kg cseresznye szárral

Elkészítése:
A kekszmorzsával összekeverem a vajat, és egy 23 cm átmérőjű csatos tortaformába nyomkodom. A sütőt 190 fokra előmelegítem. A töltelékhez a a túrót simára keverem, majd hozzáadom a sajtkrémet és a többi hozzávalót is. Addig keverem, amíg teljesen homogén nem lesz. Gyorsabban elkészülünk vele, ha rúdmixerrel elkeverjük. A krémet a tésztára töltöm, majd kb. 45 perc alatt a sütőben készre sütöm. Süti a sütőben, nincs rá gondod. Miután a sütőt lezártam, fél órát pihentetem még.

Most pedig a sajttorták történetének leggyorsabb díszítése következik. Jól figyelj!
Megmosom a cseresznyét, majd rászóróm a tortára. Hát ennyi volt!
Nem kell a főzőműsorokban látott rusztikus magasról szórás technikáját alkalmazni, hanem szimpla mezei módon  elrendezzük a cseresznye szemeket a torta tetején.
Szeletelésnél persze lehetnek nehézségek, ha nem akarjuk a szárakat is a tortához vágni, de ezen ráérünk aggódni akkor is.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!