Recept Guru

Óriás kagyló- olasz trikolor színekben

Újabb izgalmas témát találtam, ez pedig az óriás kagyló tészta. Rengeteg módon meg lehet tölteni, hideg és meleg előételeket, vagy akár főételeket is készíthetünk belőle. Kitűnő vendégváró falatkákat rittyenthettek belőle. Remekül fogyasztható a töltelékkel együtt, egészben befér az ember szájába és még így minden íz egyszerre érvényesül.
Én most juhtúróval és szárított paradicsommal töltött verziót készítettem el. A juhtúró helyett használhatsz mozzarellát is, akkor a végén, amikor borsozod egy kevés sót is őrölni kell rá.

Következzen a recept:
Hozzávalók: kb 20 db óriás kagyló tészta, 10 dkg juhtúró, kb 6 db olajban eltett szárított paradicsom, 2 ek. tejföl, friss petrezselyem, bors, parmezán sajt

A tésztát forrásban lévő vízben kifőzöm, majd a tésztákat tűzálló tálba helyezem. Teheted egy nagyobb, tepsibe, vagy ilyen helyes kis egyszemélyes tálkákba is. Fontos, hogy amennyire lehet a kagylók vízszintesen feküdjenek, hogy a juhsajt ne folyjon ki  belőle. A juhtúrót egy kevés tejföllel  összekeverem, hogy könnyebben lehessen adagolni, majd a tésztába töltöm. A szárított paradicsomokat kb 4 darabra vágom, majd mindegyik tésztába egy darabka paradicsomot teszek, majd egy szilikon ecset segítségével a tészták szélét bekenem a paradicsom olajával. Sütőbe teszem csak annyi időre, amíg a túró megolvad. Frissen őrölt borssal, friss petrezselyemmel ízesítem, majd egy kevés parmezán sajtot reszelek rá.
Tálaláskor előétel esetén kínálhatunk mellé még szárított paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót.

 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!