Recept Guru

Rozmaringos vajban sült nyúlmáj lilahagyma lekvárral

Gyerekkorom óta imádom az állatokat, így mindig nagy örömmel mentem állatorvos nagypapámmal állatokat gyógyítani.
Egy alkalommal szembesülnöm kellett azzal is, hogy vidéken a cuki kacsákat, csirkéket, malackákat és nyuszikat nem kedvencnek tartják, hanem ez jelenti a megélhetést számukra. Van, hogy csak a saját családjuknak, de többször voltam olyan gazdaságban is, ahol nagyipari állattenyésztést műveltek.
Nagyon sajnáltam őket, ugyanakkor beláttam, hogy külön kell választani a kedvencnek tartott állatokat attól, amikor megesszük a húsukat. Szeretetem feléjük azóta sem múlt el, a jó gazda szeretettel gondozza állatait, amiknek így jó sorsuk van, ez pedig a hús ízén is érződik.
Azt tanácsolom minden húsevő állatbarát olvasómnak, hogy figyeljetek oda, hogy milyen gazdaságból származó húst vásároltok. Legjobb, ha például csirkéből a tanyasi, kapirgálósat választjátok, hiszen sok zöldet kaptak, és nem ketrecben tartják őket, hanem sok helyük van mozogni, levegőn is sokat kapirgálhatnak.

Ez a recept most arról szól, hogy mi a legjobb, ami egy nyuszi májával történhet, vagyis egy igazán mesés fogás. Megtudhatjátok, hogy hogyan készítsetek igazi gasztro különlegességet 15 perc alatt.

 

 

Hozzávalók 6 főre: fél kg nyúlmáj, 1 ág rozmaring, 5 dkg vaj, 3 ek olívaolaj, bors, só, majoranna, 1 üveg hagymalekvár, egy kevés friss petrezselyem

A hártyáktól megtisztított májat beborsozom és megszórom majorannával, majd egy serpenyőben olívaolajjal felolvasztom a vajat, majd beleteszem a rozmaringot is. A vaj azért kell, hogy finom íze legyen, az olaj pedig azért, hogy a vaj ne égjen meg. Kisütöm a májat a zsiradékban, majd friss petrezselyemmel díszítem és forrón hagymalekvárral és pirítóssal tálalom. Figyelem csak tálaláskor sózzuk meg, mert különben megkeményedik.
A múlt héten vásárolt kézműves lila hagymalekvárral tálaltam, legközelebb majd saját lekvárt készítek mellé.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!