Imádom a pesto féléket, ezekkel az igazi íz koncentrátumokkal remekül ízesíthetők készételek, készíthető belőlük remek tésztaszószok, vagy akár pogácsába, kenyérbe is rakhatjátok
Egy szupergyors pesto készítéssel indult ez a fogás. Pontosabban a bazsalikomot fel kellett használnom amíg még szép zöld és üde volt. Így hűtőben pár napig eltartható. Mozsárban jó az ilyet készíteni, de ha nincs, az aprító is megteszi. Az “Egyszer majd beszerzendő konyhai cuccok” listáján van a gránit mozsár. A bazsalikom mellé kell még olívaolaj, pici só, parmezán sajt, meg valami magféle. Nekem kesudió volt itthon, így most ez került bele.
Kicsit utána néztem, és ledöbbenve tapasztaltam, hogy mennyi mindenre jó a kesudió. Csomó vitamin, nyomelem van benne, jó a szívnek és rákmegelőző hatása is van. Részletesebben itt tudtok utána olvasni http://napidoktor.hu/blog/formasan/bendo/a-kesudio-15-elonye/
Maga a növény így néz ki nagyon vicces, egyszer, ha egy kvízműsorban ezt a kérdést feltették volna nekem mindenre gondoltam volna de a kesudióra biztos nem.
Gyors tésztafőzés következik, majd a pestot egy kis tejszínnel összeforralom és már kész is van ez az isteni finom fogás.
Hozzávalók:
kb 10 db nagyobb bazsalikomlevél, kb 4 ek. olívaolaj, diónyi parmezán sajt, egy marék kesudió, 1 csipet só, kb 1,5 dl főzőtejszín, fél csomag, 250 g tészta (én linguinit használtam)
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: