Meséltem már nektek a fokhagymával való jó kapcsolatomról? Ismét megerősödött bennem ez az érzés, hiszen kedvencüket, a sült fokhagymakrémlevest készítettem. Az a jó benne, hogy rengeteg fokhagyma van benne, mégis ehetően fokhagymás, mivel az egy egész fej hagyma fele sütőben pépesre sül. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók kb. 6 főre
1 l zöldségleves (vagy bio leves kocka levesnek elkészítve), 1 nagy fej fokhagyma, 250 ml főzőtejszín, só, olívaolaj, leves betétnek 6 szelet kenyér, 10 dkg reszelt sajt, 1 db közepes burgonya, 1 fej hagyma, fél csokor friss petrezselyem
A fokhagyma felét gerezdekre szedem (még nem kell megpucolni) és beteszem a sütőbe, kb. 30 perc alatt 180 fokon sütöm. Közben azért érdemes ellenőrizni, nehogy megégjen. Akkor jó, amikor a héjából ki lehet venni a puhára sült fokhagymát.
Egy edényben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd mehet hozzá a korábban megsütött fokhagyma is.
Pár percig pirítom, majd felöntöm a levessel, összeforralom, majd beleteszem a meghámozott és kockákra vágott burgonya. Addig főzöm, amíg meg nem puhul, ekkor hozzáöntöm a tejszínt, elkeverem, majd összepürésítem rúd mixerrel. Friss petrezselyemmel elkeverem, majd reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal megszórva tálalom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: