Folytatódik a sütőtök őrület, most egy igazán tökös kis cupcaket készítettem. Természetesen jó adag sütőtökkel. A nővéremtől kértem el a receptet, mivel neki nagyobb gyakorlata van ebben a kategóriában.
Baromi könnyű elkészíteni, garantáltan mindenkinek sikerülni fog.
Hozzávalók: 32 dkg liszt, őrölt fűszerek: 1 tk fahéj, 1/2 tk szerecsendió, 1/2 tk gyömbér, 1/2 tk szegfűszeg, 1/2 tk só, 1 csapott ek sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 11 dkg vaj, 15 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 tojás, 180 ml tej, 20 dkg sütőtök püré
Díszítéshez: tejszínhab (kb 250 ml tejszínből), vagy sajtkrém, vagy mascarpone (kb 200 g-ból), porcukor
Összekeverjük a száraz alapanyagokat, a lisztet, a sütőport a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mézet, a tojásokat, a tejet és a sütőtökpürét
Ezt összepürésítem rúdmixerrel, majd apránként hozzákeverem a lisztes keveréket.
A muffin sütőbe adagolom a tésztát, úgy hogy kb a 2/3-ig érjen, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm.
A díszítéshez a kiválasztott tejszín, sajtkrém, vagy mascarponét édesítsd egy kis cukorral, vagy mézzel. Válogathattok több lehetőségből is, én kipróbáltam mindhárom verzióval és a mascarpone ízlett a legjobban.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: