Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg darált hús vegyesen, zsírosabb részeket használjunk (marha, sertés, bárány), 4 gerezd fokhagyma, só és bors ízlés szerint, fél tk. szódabikarbóna, 1 tk. pirospaprika, olaj
Elkészítése: használhatunk már eleve darált hús, amennyiben mi daráljuk, akkor a hártyákat, nagyobb zsírdarabokat távolítsuk el, majd egyszer daráljuk le. Ez egyébként egy gyors ételnek számít, így a készítésénél és a tálalásnál sem kell túlságosan finomkodni. A darált húst a fűszerekkel összekeverjük és jó alaposan összedolgozzuk. Ha van rá lehetőség, érdemes, legalább egy napig állni hagyni a keveréket, hogy jól összeérjenek az ízek.
2-3 órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, ne legyen hideg a hús, hanem inkább szoba hőmérsékletű.
A masszából vizes kézzel apró rudacskákat formálok nem kell pepecselni, hogy szép rudacskák legyenek, sőt nyugodtan látszódjon a formázás közben kialakult barázdák. Közepesen forró grillen mindkét felét átsütjük. Én most grillserpenyőben készítettem, így keresztirányban szép rácsos lett. Ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat.
Vasárnap és tél lévén én most készítettem mellé egy kis burgonyaköretet, de egyébként egyáltalán nem szükséges, hiszen egy tengerparti ételről van szó. Kínáljunk mellé ajvárt, esetleg még a lila hagyma és a grillezett paprika is jól illik mellé.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.