… avagy mentsd a menthetőt és kovácsolj belőle előnyt!
Most próbáltam először képviselőfánkot sütni, tudtommal utána is néztem a receptnek, azonban több fontos buktatót sajnos nem írt ezek szerint az én változatom, így bizony a fánkocskák nem jöttek fel, nem nőttek meg és a lyukacsos, levegős szerkezet is elmaradt.
Ehelyett kicsik és laposak lettek, amúgy ehetőek, csak ne hívjuk őket képviselőfánknak.
Azt tudni kell, hogy a fánk tésztája egy teljesen natúr, semleges tészta, így sós krémekkel ugyanúgy meg lehet tölteni, mint édes finomságokkal.
Ez most amolyan pót ötlet volt, ezért a tészta receptjét itt nem osztom meg, hiszen ez nem egy nagy büszkeség így, a finom töltelékkel viszont remek előétel lett belőle. 🙂
A makrélakrém receptje így néz ki:
Hozzávalók: 1 egész füstölt makréla, ha lehet filét vegyünk, 1 ek. frissen facsart citromlé, pici tormakrém, bors, 2 ek.tejföl, 1 ek majonéz, friss petrezselyem
A halfilét összetördelem, majd belekeverem a többi hozzávalót is. Kóstolgatás közben ízlésünkre alakítjuk.
A krémet betöltjük a fánkokba, citrom szeletekkel dekoráljuk.
Azt, hogy hogyan kell jól csinálni a képviselő fánkot megtudhatjátok a következő bejegyzésből hamarosan.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: