Recept Guru

Levendulás omlós linzervirágok

Még a júliusi levendulaszezonban pörögtem a virág felhasználásával készített finomságokon. Ennek a receptje kimaradt, így most pótolom. Szerencse, hogy nem maradtatok le semmiről, mert tökéletesen működik szárított levendulával és levendula olajjal is, így hamarosan, amikor nem lesz ekkora hőség sütök még egy adaggal a maradék levendulámból. Arra kell figyelni az olaj használatakor, hogy egy nagyon kicsit mérjetek ki külön, majd azt még felezzétek el, az lesz a tökéletes mennyiség. Ebből kitalálhatjátok, hogy esetleg volt, amikor nálam egy kicsit több ment bele. Nem katasztrófa, ha ez történik, csak annyira erőteljes fűszerféleségről van szó, hogy tényleg nagyon csínján kell vele bánni. Ellenkező esetben az embernek olyan érzése van, mintha szappant enne. Persze igazán finom, levendulás szappan, de azért ezt jobb elkerülni még az igazi nagy levendularajongóknak is.

 
Következzen a recept:
hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, csipetnyi só, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 ek levendulavirág, 1 tojás,
Mázhoz: porcukor, citromlé, pár csepp levendulaolaj, levendula virágok
 
A lisztet a sütőporral, a csipetnyi sóval és a megőrölt levendulás cukorral elkeverem. Hozzáadom a puha vajat, a tojást és kész tésztává gyúrom. A tésztát fóliába csomagolva kb. 20 percig hűtőben pihentetem, majd lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtom és tetszőleges kiszúrókkal kiszaggatom. Én virág alakú formákat készítettem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütöm. A mázhoz kb. fél citrom levét annyi porcukorral keverem el, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjak, 1-2 csepp levendulaolajat is teszek bele. Egy tasakba töltöm és a már kissé kihűlt linzerekre csorgatom, levendula virágokkal megszórom. Nagyon fincsi lett!
 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!