Még a júliusi levendulaszezonban pörögtem a virág felhasználásával készített finomságokon. Ennek a receptje kimaradt, így most pótolom. Szerencse, hogy nem maradtatok le semmiről, mert tökéletesen működik szárított levendulával és levendula olajjal is, így hamarosan, amikor nem lesz ekkora hőség sütök még egy adaggal a maradék levendulámból. Arra kell figyelni az olaj használatakor, hogy egy nagyon kicsit mérjetek ki külön, majd azt még felezzétek el, az lesz a tökéletes mennyiség. Ebből kitalálhatjátok, hogy esetleg volt, amikor nálam egy kicsit több ment bele. Nem katasztrófa, ha ez történik, csak annyira erőteljes fűszerféleségről van szó, hogy tényleg nagyon csínján kell vele bánni. Ellenkező esetben az embernek olyan érzése van, mintha szappant enne. Persze igazán finom, levendulás szappan, de azért ezt jobb elkerülni még az igazi nagy levendularajongóknak is.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: